Gedroogde Eikhaas (Mai-Take) Poeder

Vorige Artikel 14 van 15 Volgende
€ 8,75 (inclusief btw)

Eikhaas (Maitake)

Latijnse naam: Grifola Frondosa

Algemeen
De eikhaas beter bekend als maitake is een ‘dansende paddenstoel’.  Het heeft zijn naam dan ook te danken aan zijn vorm en komt van het Japanse woord ‘mai’ (dansen) en ‘take’ (paddenstoel), ofwel de “dansende paddenstoel”.

Beschrijving
De eikhaas verschilt in kleur van puur wit tot bruin- grijs. Hoe meer de eikhaas aan direct zonlicht wordt blootgesteld, hoe donkerder de eikhaas wordt. De hoeden overlappen elkaar als een berg bladeren en geven een effect van dansende vlinders. De eikhaas is een polypore, een paddenstoel met sporen in buisjes i.p.v. in kiewen. De buisjes liggen dichtbij elkaar en zijn nauwelijks zichtbaar.

Algemene instructies voor het werken met gedroogde paddenstoelen:

  1. Controleer eerst of u voor het recept de paddenstoelen gedroogd toe kan voegen of u ze moet weken.
    Indien u ze gedroogd kan toevoegen bent u klaar met het stappenplan :)
  2. Indien u ze moet weken plaatst u het benodigde gewicht in een kom met meer als voldoende lauw-warm water. Ze moeten helemaal onder staan.
  3. De tijd om ze te laten weken verschilt aan de hand van de dikte van de gedroogde paddenstoel. Dun gesneden paddenstoelen zijn binnen 30 minuten voldoende geweekt. Dikkere paddenstoelen kunnen tot 2 uur weken voordat ze volledig gehydrateerd zijn.
  4. Paddestoelen zijn klaar voor gebruitk als ze volledig zacht zijn.
  5. Als de paddenstoelen volledig gehydrateerd zijn kunt u ze met een draadspaan uit het water halen. Om ze niet te nat te laten zijn is het soms handig om ze licht uit te knijpen.
  6. Het 'lekvocht' is vol van smaak. Gooi dit dus niet weg. Zeef het door bijvoorbeeld een koffiefilter om eventuele zandkorrels of andere stukjes eruit te filteren en gebruik dit vocht vervolgens in uw recept, in een soep of saus.

Bewaren en bereidingsadvies:
U kunt gedroogde paddenstoelen het beste op een koele en donkere plek bewaren.
We adviseren om de paddestoelen minstens 4 minuten te verhitten boven de 75c

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Mushroomsonline.eu

Contact:
sales@mushroomsonline.eu
+31 (0)174-283870

© 2020 - 2023 Mushrooms online | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste bezoeker, deze webshop is voor consumenten. Komt u uit de horeca of bent u een andere grootverbruiker? Dan kunt u onze producten kopen via Verstrade.nl