Gedroogde Bamboe zwam / Lange stinkhoorn

Vorige Artikel 13 van 15 Volgende
€ 11,50 (inclusief btw)

PHALLUS INDUSIATUS
BETER BEKEND ALS GROTE STINKZWAM
NICKNAME: VEILED LADY
 
Nog nooit gehoord van de Bamboo Fungus? Neem het jezelf niet kwalijk; deze paddenstoel behoort tot de meest exclusieve in zijn soort. Je ziet ‘m zeker niet overal, maar wel bij MushroomsOnline!
 
De bamboo fungus komt voor in diverse tropische gebieden over de hele wereld; van het Amazone regenwoud tot het zuiden van China. De paddenstoel heeft een lange witte steel (tot wel 25 cm) met een bruine hoed en een ‘gaas’ dat sierlijk afdaalt naar de grond waar deze op groeit. Al met al een prachtig tafereel, dat samengaat met de nodige matchende bijnamen.
 
Iets minder aantrekkelijk is de geur die deze paddenstoel verspreidt. Maar de smaak, die is fantastisch! En dat geldt ook voor de geneeskrachtige werking.
 
Want behalve in de haute cuisine, wordt de paddenstoel veelvuldig toegepast in de traditionele Chinese geneeskunde. Er zijn verschillende studies die aantonen dat de bamboo fungus helpt om het ‘slechte’ type cholesterol te verlagen en het immuunsysteem te versterken. Bamboo Fungus bevat 7 essentiële aminozuren, verschillende vitaminen, mineralen en is rijk aan eiwit. 
 
Gedroogde bamboo fungus zijn heel makkelijk om te gebruiken. Na het wellen kun je de paddenstoelen verwerken als verse exemplaren. Bijvoorbeeld in een Oosterse soep.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Mushroomsonline.eu

Contact:
sales@mushroomsonline.eu
+31 (0)174-283870

© 2020 - 2023 Mushrooms online | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste bezoeker, deze webshop is voor consumenten. Komt u uit de horeca of bent u een andere grootverbruiker? Dan kunt u onze producten kopen via Verstrade.nl