Zomertruffel

Vorige Artikel 3 van 3
€ 19,50 (inclusief btw)

Algemeen
De truffel is een bolronde paddenstoel die in de nabijheid van wortels van bepaalde boomsoorten groeit. De truffels komen voornamelijk voor in Europa maar ook in China. Voor het opsporen van de ondergrondse zwammen gebruikt men tegenwoordig speciaal getrainde honden, vroeger vaak varkens. De varkens vinden truffel echter ook lekker dus etens hem soms op. Iets wat de truffeljager uiteraard niet kon waarderen :)

Truffel seizoenen
De truffel kent diverse seizoenen. Hij dankt zijn roem vooral aan de zwarte wintertruffel. Die heeft het meeste smaak van allemaal, maar is ook heel beperkt beschikbaar en daardoor extreem duur. Tot wel € 2.000,-/ kilo word voor deze delicatesse gevraagd. De zomertruffel is wat dat betreft een stuk toegangkelijker. Met een subtieler aroma maar ook een veel betaalbaardere prijs.

Beschrijving
De zwarte zomertruffel heeft een donkere schil en binnenkant met een lichte creme bruin kleur en witte dooradering. De smaak is subtieler als die van de herfst of wintertruffel. In augustus is de zomertruffel op zijn piek met de meeste smaak en kleur.

Bewaren en houdbaarheid
Verse truffels zijn in de koelkast 7 á 10 dagen houdbaar. Truffels kunt u het beste in de groentelade van de koelkast bewaren. U kunt de truffels het beste in een apart bakje met een deksel bewaren die niet helemaal luchtdicht afsluit. Het vocht moet namelijk te allen tijde uit de truffel kunnen. Pak ze per stuk elke dag opnieuw in in keukenpapier (chloorvrij) of voeg wat rijst toe.

Smaak en toepassing
Zodra de zwarte truffel wordt bereidt, komt er aroma vrij. De zwarte truffel heeft een lucht die doet denken aan muskus en jeneverbes.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Mushroomsonline.eu

Contact:
sales@mushroomsonline.eu
+31 (0)174-283870

© 2020 - 2023 Mushrooms online | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste bezoeker, deze webshop is voor consumenten. Komt u uit de horeca of bent u een andere grootverbruiker? Dan kunt u onze producten kopen via Verstrade.nl