Leverbaar via Verstrade.nl

Cordyceps 500 gram

Vorige Artikel 35 van 35
GRATIS
Het artikel is uitverkocht.

Cordyceps
latijnse naam: Cordyceps militaris

Algemeen:
Cordyceps – de keizerlijke paddenstoel – is een in China traditioneel gebruikte paddenstoel, die op 3000 tot 5000 meter hoogte groeit in het Himalaya hooggebergte en andere bergketens in Tibet en China.

Smaak en toepassing:
In de keuken is hij geliefd door zijn opvallende kleur en licht zoete smaak. Hij doet het erg goed in stoof gerechten en kleurt elk gerecht op.
Je kan ze ook drogen en vervolgens er een verkwikkende thee van zetten.
De cordyceps die wij verkopen zijn geteeld op flessen. Hierdoor komt er geen aarde of ander teeltmateriaal bij de paddestoelen tijdens het groeien. Hierdoor zijn ze zonder verder schoon te maken direct geschikt om mee te koken.

Fun Facts:
Cordyceps worden vele gezondheidsvoordelen toebedeeld. Niet alleen door de Chinese heelkunde, maar ook steeds meer door de Westerse. De Chinezen hebben het zelfs als ‘doping’ gebruikt voor hun atleten. Hierdoor zouden hun renners veel meer zuurstof in het bloed krijgen waardoor ze sneller konden rennen. Of dat waar is weten we niet, maar het bewijst wel dat voor velen deze paddenstoel een legende is J.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Mushroomsonline.eu

Contact:
sales@mushroomsonline.eu
+31 (0)174-283870

© 2020 - 2023 Mushrooms online | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste bezoeker, deze webshop is voor consumenten. Komt u uit de horeca of bent u een andere grootverbruiker? Dan kunt u onze producten kopen via Verstrade.nl