Leverbaar via Verstrade.nl

Sponszwam (Cauliflower mushroom)

Vorige Artikel 34 van 35 Volgende
GRATIS
Het artikel is uitverkocht.

Sponszwam
Bloemkoolzwam
Cauliflower Mushroom

Latijnse naam: Sparassis Crispa

Algemeen
De witte Sponszwam komt alleenstaand voor, maar is vaker te zien in groepen. De soort komt voor op humusrijke grond in naaldbossen, loofbossen en struikgewas.

Beschrijving
Het vruchtlichaam van de sponszwam kan extreem groot groeien, tot wel een 0,5 kubieke meter aan volume. Hij ziet eruit als een zeespons op het droge. De geteelde variant is wit en de wilde heeft vaak een cremige kleur.
De buitenkant voelt leerachtig aan en hij heeft een bite als 'al dente' gekookte pasta.

Bewaren en houdbaarheid
De sponszwam is zeer goed houdbaar. Makkelijk een week. De optimale bewaartemperatuur voor de sponszwam is tussen de 4° en 7°C. Het beste is hij te bewaren in een afgesloten bak.

Smaak en toepassing
De sponszwam is neutraal in smaak waardoor hij overal bij past. Als u hem smaak wilt geven kunt u hem marineren met een dressing of bijvoorbeeld opwarmen in een bouillon. Let op dat u de paddenstoel alleen opwarmt en niet gaart. Als u het product gaart veranderd de structuur van de paddestoel en dat willen we niet! Dit is juist het meest bijzondere. Hij heeft een bite dat zeer doet denken aan 'al dente' gekookte pasta.
De Sponszwam is rauw en verwarmd te gebruiken.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Mushroomsonline.eu

Contact:
sales@mushroomsonline.eu
+31 (0)174-283870

© 2020 - 2023 Mushrooms online | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste bezoeker, deze webshop is voor consumenten. Komt u uit de horeca of bent u een andere grootverbruiker? Dan kunt u onze producten kopen via Verstrade.nl