Leverbaar via Verstrade.nl

Morilles China

Vorige Artikel 15 van 35 Volgende
GRATIS
Het artikel is uitverkocht.

Morieljes

Latijnse naam: Morchella Conica

Algemeen
Morieljes (morilles) komen oorspronkelijk in Europa vrij veel voor op kalkrijke bosgronden. Inmiddels zijn deze delicatessen op veel plaatsen verdwenen en behoren ze tot de beschermde soorten. Morieljes groeien in de lente in struikgewassen, open bossen, braakliggende gronden, duinen en langs paden. Morieljes zijn sléchts zes maanden per jaar vers te verkrijgen. Deze verse morieljes komen uit China, Turkije, Griekenland en Oost-Europa. De rest van het jaar worden ze gedroogd aangeboden.

Beschrijving
Morieljes hebben een sponsachtige, puntige hoed die doet denken aan een honingraat. De goudbruine hoed is 5 tot 20 cm hoog en wordt geeloranje bij ouderdom. Van binnen is het vruchtlichaam hol, het vlees is wit tot crèmekleurig.

Bewaren en houdbaarheid
Verse morieljes zijn niet lang houdbaar en kunnen het beste meteen na aankoop verwerkt worden.

Smaak en toepassing
Morieljes hebben een kruidige en vlezige smaak. Voordat de morieljes kunnen worden gegeten moeten ze goed verhit worden. Morieljes kunnen nooit rauw gegeten worden,omdat ze giftig kunnen zijn. De smaak van de morieljes komt goed tot zijn recht in wildgerechten, sauzen, ragouts of gewoon heerlijk gebakken in een goede klont boter.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Mushroomsonline.eu

Contact:
sales@mushroomsonline.eu
+31 (0)174-283870

© 2020 - 2023 Mushrooms online | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste bezoeker, deze webshop is voor consumenten. Komt u uit de horeca of bent u een andere grootverbruiker? Dan kunt u onze producten kopen via Verstrade.nl