Cantharel Girolle

Vorige Artikel 18 van 23 Volgende
€ 8,50 (inclusief btw)

Cantharel

Latijnse naam: Cantharellus Cibarius

Algemeen
De cantharel is een wilde paddenstoel en kan niet worden geteeld. Hij groeit in loof- en naaldbossen op een humusarme en zure grond. In Nederland is de cantharel niet vaak meer te vinden in tegenstelling tot in Oost-Europa, waar hij nog wel veel wordt gevonden. Het cantharellen seizoen loopt in Oost-Europa van mei tot en met oktober. In de maanden november, december en januari worden de cantharellen geplukt in Canada en van januari tot en met maart wordt de Cantharel gevonden in Portugal en Spanje.

Beschrijving
De cantharel heeft een trechtervormige hoed waar de steel in overloopt. De kleur varieert van lichtgeel tot donkergeel. De hoed van de cantharel is ongeveer 3 tot 10 cm breed.

Bewaren en houdbaarheid
De cantharel is droog in de koelkast 5 à 7 dagen houdbaar. Bewaar de cantharel niet te lang. De cantharel kan het beste worden verwerkt op de dag van aankoop.

Smaak en toepassing
De cantharel heeft een kruidige en peperige smaak. Cantharellen zijn geschikt voor in sauzen. Daarnaast is de cantharel zeer geschikt om te verwerken in vleesschotels en met name in wildgerechten. Maar bovenal is hij 'gewoon' gebakken ook overheerlijk.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Mushroomsonline.eu

Contact:
sales@mushroomsonline.eu
+31 (0)174-283870

© 2020 - 2022 Mushrooms online | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel