Leverbaar via Verstrade.nl

Eikhaas (Mai-Take)

Vorige Artikel 4 van 35 Volgende
GRATIS
Het artikel is uitverkocht.

Eikhaas (Maitake)

Latijnse naam: Grifola Frondosa

Algemeen
De eikhaas beter bekend als maitake is een ‘dansende paddenstoel’.  Het heeft zijn naam dan ook te danken aan zijn vorm en komt van het Japanse woord ‘mai’ (dansen) en ‘take’ (paddenstoel), ofwel de “dansende paddenstoel”.

Beschrijving
De eikhaas verschilt in kleur van puur wit tot bruin- grijs. Hoe meer de eikhaas aan direct zonlicht wordt blootgesteld, hoe donkerder de eikhaas wordt. De hoeden overlappen elkaar als een berg bladeren en geven een effect van dansende vlinders. De eikhaas is een polypore, een paddenstoel met sporen in buisjes i.p.v. in kiewen. De buisjes liggen dichtbij elkaar en zijn nauwelijks zichtbaar.

Bewaren en houdbaarheid
De eikhaas is in de koelkast minimaal 3 dagen houdbaar. De eikhaas kunt u het beste in je groentelade van de koelkast bewaren. De optimale bewaartemperatuur voor de champignon is tussen de 4° en 7°C.

Smaak en toepassing
De eikhaas moet je voor gebruik schoonmaken. Dit kan lastig zijn. Gebruik hiervoor een droog doekje of een champignonsborsteltje. De eikhaas kan je voor gebruik het beste even bakken, tezamen met groenten of vlees.

 

Herkomst is China

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Mushroomsonline.eu

Contact:
sales@mushroomsonline.eu
+31 (0)174-283870

© 2020 - 2023 Mushrooms online | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste bezoeker, deze webshop is voor consumenten. Komt u uit de horeca of bent u een andere grootverbruiker? Dan kunt u onze producten kopen via Verstrade.nl